Viktig å tenke på når man skal gå til investering av nettside

Det finnes i dag en rekke aktører på markedet som tilbyr nettsider og nettbutikker i mange forskjellige løsninger og pris 

Vi skal prøve å gi deg litt informasjon om de forskjellige pris strukturene som finnes, man har i hovedregel to løsninger, engangs sum kontra månedlig betaling.

Fordeler med månedlig betaling:

  •  Man slipper å ut med en større sum med en gang, kanskje det viktigste når man er nystartet og ikke har kapital til å ut med en større sum med en gang.
  • Man har også gjerne også inkludert flere ting i det månedlige beløpet, support avtaler, domener, webhotell m.m dette må sjekkes direkte med tilbyder. 

Ulemper med mnd betaling

  • Man har ofte en løpende avtale i alle år, din nettside kan i veldig mange tilfeller bli veldig dyr, se et pris eksempel lengre ned på siden

Fordeler med engangs sum betaling

  • I de aller fleste tilfeller eier du alle rettigheter til din egen nettside, du står derfor også fritt til å bytte leverandør av ditt domene og webhotell etter 1 år. (Dette gjelder ikke alle tilbydere ta derfor kontakt med de forskjellige tilbyderne om dere betingelser.

Ulemper med engangs sum betaling

  • Man må ut med et større beløp med en gang, dette kan ofte være en utfordring spesielt for en nyoppstartet bedrifter, men tar man direkte kontakt med leverandør kan det være at man kan få beløpet delt opp f.eks i 2 avdrag.  

IAS WEB har valgt engangs sum for sine nettsider og nettbutikker, dette har vi bevist gjort fordi vi mener at vi ikke skal låse våre kunder i en avtale som løper i år etter år. Hos oss vil du ha full rettighet til din nettside eller blogg. Vi tilbyr også skreddersydd løsning som passer din profil samt 1 års utvidet vedlikeholds pakke i våre priser. 

Et lite pris eksempel på engangs sum vs månedlig betaling, vi tar her for oss et pris eksempel på en nettbutikk. Vi bruker oss og en X nettbutikk som eksempel, vi ønsker ikke å røpe navnet på X butikken, men lover at dette er en seriøs aktør i markedet, ønsker du allikevel å vite hvem vi sammenligner med så er det bare å ta kontakt.  

Vi tar utgangspunktet i 2 år som gjerne gjelder nystartet bedrift

IAS WEB: 
Vi tar 10.990 eks mva for en nettbutikk Et engangskjøp + 400 eks mva i årlig kostnad for domene og nettbutikk  

Vpr total pris på en nettbutikk med 2 års drift er derfor

10.990 + 400 eks mva for år 2. Totalsum for 2 år: 11390,- Eks mva:

Leverandør X med deres minste pakke løsning:
Mndpris:  949,-eks mva med løpende avtale til du sier opp avtalen..
Totalpris på 2 år:949,-x 24 mnd=22 776,-   

Altså en differanse på hele: 11386,- eks mva og er her  det kun tatts om utgangspunkt med 2år,man kan jo da regne seg frem til f.eks 5 år